mandag den 23. december 2013

Bortrykkelsen og Jesu andet komme

Inden du læser dette, vil jeg anbefale du først læser Introduktionen til min blog. Læs den her!

Denne teori er fremsat af Steve Cioccolanti fra Discover Ministries. Jeg vil her i dette indlæg blot fremføre hans teori og så lade det være op til dig selv, at bedømme dette. Jeg kan ikke sige han har 100% ret, men jeg kan bestemt heller ikke afvise hans udlægning af profetierne.
Så her kommer det:

Steve Cioccolanti:

Han fremfører sin teori i videoklippet på youtube, hvori han behandler emnet: "Doktrinen om den truende nærhed".

Mange Bibellærere underviser i, at bortrykkelsen og Jesu andet komme kan ske når som helst. Med andre ord, så behøver profetierne ikke at blive opfyldte.

Doktrinen baserer sig på, at Jesus skal komme som "en tyv om natten". Altså: pludselig og uventet.

Men for at forstå Guds timing, må vi kende den hebræiske kalender, som Gud selv har indstiftet.

1 - Nisan
2 - Iyar
3 - Sivan
4 - Tammuz
5 - Av
6 - Elul
7 - Tishri
8 - Heshvan
9 - Kislev
10 - Tebet
11 - Shebat
12 - Adar

Den 14 Nisan er det den jødiske påske
Den 15 Nisan er det Festen for de usyrede brød
Den 17 Nisan er det Festen for den første afgrøde

De jødiske helligdage er ikke blot historiske, men også profetiske. De peger på noget i fremtiden udfra det tidspunkt de blev fastsatte.

Den 14 Nisan (påske) skulle jøderne, i følge Moseloven, ofre et lam. Jesus bliver kaldt: "Guds lam". Jesus skulle ofres som et lam i påsken.

Den 14 Nisan er den dag, hvor Jesus blev korsfæstet. Det blev forudsagt, at Han ville blive korsfæstet for vore synders skyld, på netop denne dag. Og det skete!

Han blev begravet den 15 Nisan, og opfyldte dermed profetien om de usyrede brød.

Jødernes dag starter om aftenen, og Jesus blev lagt i graven i begyndelsen af dagen, så det vil sige om aftenen på hans dødsdag, efter vor tidsregning.

Jesus genopstod igen 3 dage senere, på den 17 Nisan, og opfyldte dermed profetien om den første afgrøde.

Herefter skulle diciplene vente i bøn i 50 dage, hvor så Helligåndens udgydelse, som vi kan læse om i Apostlenes Gerninger kap. 2. Dette skete på den 6 Sivan og hedder i den jødiske kalender: "Shavout".  Det var også historisk set denne dag, at Moseloven blev givet til jøderne.

Så de 4 første helligdage blev opfyldt på Jesu første komme for ca. 2000 år siden.

Herefter går der 4 måneder før den næste helligdag kommer på den 7 Tishri: Yom Teruah, eller Basunernes fest. DENNE dato profeterer om bortrykkelsen.

Den 10 Tishri er det Yom Kippur, som også kan oversættes til "Forsoning", og er profetien om dagen for Jesu andet komme.

Den 15 Tishri er det Sukkot, eller Tabbernaklets fest. Denne markerer starten på Tusindårsriget.

Lukas 19 v.41-44:

"Da han kom nærmere og så byen, græd han over den og sagde: »Vidste blot også du på denne dag, hvad der tjener til din fred. Men nu er det skjult for dine øjne. For der skal komme dage over dig, da dine fjender skal kaste en vold op omkring dig, belejre dig og trænge ind på dig fra alle sider. De skal jævne dig med jorden og dine børn sammen med dig, og de skal ikke lade sten på sten tilbage i dig, fordi du ikke kendte din besøgelsestid".

Jesus ønskede, at folk kendte tidspunktet for Hans komme. Jesus profeterer hermed om Templet og Jerusalem ville blive ødelagt og jøderne landsforviste. ALT dette fordi de ikke kendte tidspunktet for Hans komme.

Mon Jesus ønsker, at vi skal være i mørket og ikke kende dagen for hans andet komme? Absolut ikke!

1. Thessalonikerbrev 5 v.1-4:

"Om tider og timer har I ikke brug for, brødre, at der skrives til jer. For I ved selv ganske nøje, at Herrens dag kommer som en tyv om natten. Når folk siger: »Fred og ingen fare!« da er undergangen pludselig over dem som veerne over en, der skal føde, og de skal ikke undslippe. Men I, brødre, er ikke i mørke, så dagen skulle kunne overraske jer som en tyv. v5  I er jo alle lysets børn og dagens børn. Vi tilhører ikke natten, og heller ikke mørket. v6  Så skal vi da ikke sove som de andre, men være vågne og ædru."

Kunne Jesus være kommet på et hvilket som helst tidspunkt? Nej!
Kunne Jesus være blevet korsfæstet på et hvilket som helst tidspunkt? Nej! 
Kunne Jesus være blevet begravet på et hvilket som helst tidspunkt? Nej!
Kunne Jesus være genopstået på et hvilket som helst tidspunkt? Nej!

Jesus skulle opfylde profetierne. Profetierne er fastsatte til datoer i den jødiske kalender. 

Kunne Helligånden være kommet på et hvilket som helst tidspunkt? Nej. Han skulle komme på Shavout, dagen hvor Loven blev givet. Derfor blev diciplene bedt om at VENTE!

Så udfra det mønster vi ser ovenfor, kan Bortrykkelsen og Jesu andet komme så ske når som helst? NEJ!

Lukas 21 v. 28: 

"Men når disse ting begynder at ske, så ret jer op og løft jeres hoved, for jeres forløsning nærmer sig."

Men som jeg har nævnt før, så er den danske oversættelse ikke altid lige god. Her er den engelske bedre: 

"And when these things begin to come to pass, then look up, and lift up your heads; for your redemption draweth nigh". (KJV)

Oversat til dansk betyder det: "Og når alle disse ting begynder at ske, så se op, løft jeres hoveder; for jeres forløsning er nær."

Så uanset hvad, så skal tegnene på Trængselstiden ske først.

Med andre ord, du kan ikke forvente Jesu andet komme før tegnene på Trængselstiden er begyndt. og så siger Jesus i ovenstående skriftssted: SÅ SE OP!!!

Apostlen Peter vidste, at bortrykkelsen ikke kunne ske når som helst. Jesus havde sagt til ham, at han skulle blive gammel og dø. 
Diciplene vidste, at bortrykkelsen ikke kunne ske når som helst. Jesus havde sagt offentligt, at Templet først skulle rives ned. Det skete først i år 70. 

1. Thessaloniker 4 v. 16-18:

"For Herren selv vil, når befalingen lyder, når ærkeenglen kalder og Guds basun gjalder, stige ned fra himlen, og de, der er døde i Kristus, skal opstå først. Så skal vi, der lever og endnu er her, rykkes bort i skyerne sammen med dem for at møde Herren i luften, og så skal vi altid være sammen med Herren. Trøst derfor hinanden med disse ord."

Paulus bringer her basunen på banen - dette har intet at gøre med de 7 basuner i Åbenbaringsbogen. På Basunernes fest bliver basunerne blæst i 33 gange i tre omgange. Altså 99 gange. Herefter blæses den én gang, dette kaldes Guds basun. Et hvert jødisk barn kender dette. Når Guds basun blæses, vil blæses, vil bortrykkelsen finde sted. 

Dette sker altså i den jødiske kalendermåned Tishri, som normalt overføres til September i den Gregorianske kalender, som vores følger. Altså, vil det være i September måned, at bortrykkelsen vil finde sted. 

Hvilket år?

Det kan ikke siges 100%, men det spørgsmål vil jeg vende tilbage til i et andet blogindlæg. Steve Cioccolanti har nemlig også et særdeles kvalificeret bud. Det vil være for langt at tage med i dette blogindlæg, men jeg kan sige, at hans bud er i DETTE årti vi er i.

Hvem er det så, at Jesu komme skal ske for "som en tyv om natten"? Det er IKKE de hellige, som Gud kalder til at være vågne og klar og vide hvornår dette sker, ved at tyde tegnene på Hans komme. Så Jesu genkomst vil ske "som en tyv om natten" for alle de, som ikke har været klar. Som har levet med holdninger som: "Det har jeg ikke tid til at beskæftige mig med!" eller: "Jeg venter og ser. Imens lever jeg som om intet skal ske". Altså, som de ti brudejomfruer, der ikke var klar med olie på kanden, da Herren kom. 

Så vær klar! Hav olie på kanden! Vid hvornår dette skal ske og være klar!


Håber du har fået noget ud af dette. Giv meget gerne din kommentar her nedenfor. 

Jeg indlejrer Steve Cioccolantis video her nedenfor. Den er på engelsk, derfor har jeg prøvet at trække pointerne ud og oversætte til dansk for dig, som ikke forstår engelsk.


1. januar 2014: Jeg tilføjer her et videoklip fra youtube, hvor den messianske jøde, pastor Mark Blitz, underviser om Guds tegn på himlen. Deres sammenhæng med jødiske helligdage mv. Dette er et MUST SEE(!):



Eftertanke


Jeg sidder lige og kommer til at studse over følgende i skriftsstedet, som tidligere har været nævnt: 

1. Thessaloniker 4 v. 16-18:

"For Herren selv vil, når befalingen lyder, når ærkeenglen kalder og Guds basun gjalder, stige ned fra himlen, og de, der er døde i Kristus, skal opstå først. Så skal vi, der lever og endnu er her, rykkes bort i skyerne sammen med dem for at møde Herren i luften, og så skal vi altid være sammen med Herren. Trøst derfor hinanden med disse ord."

I denne lille tilføjelseskommentar, vil jeg bemærke ordene: "i skyerne". 

Hvis man kigger på grundsproget (græsk) er det ordet: "en" som er anvendt. Dette kan også oversættes til: af, med. 

Jeg er opvokset med en forståelse, at vi skal bortrykkes TIL skyerne. Det er også dette billede, man ofte ser portræteret. Men det er: i, af eller med skyerne. Altså, der må være nogen skyer, som dækker hele jorden, og når denne sky løfter sig, vil de hellige blive løftet med. Kunne det evt. være Helligånden, som manifesterer sig som en sky. Det er der jo eksempler på i Skriften, Han har gjort før.
Denne sky vil også kunne være med årsag til, eller forklaring på, hvorfor det omgivende verdenssamfund ikke i første omgang opdager bortrykkelsen i øjeblikket det finder sted.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar